ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Тематичний захід у міському парку Великого Березного “Птахи рідного краю: вивчаємо, спостерігаємо, охороняємо”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

У рамках проєкту «Церква та НУО задля екоосвіти в національних парках», що реалізується Інститутом еколого-релігійних студій (керівник Александр Бокотей) у співпраці з Союзом охорони природи Німеччини (NABU Bundesverband, NABU International) та за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt) (координатор проєкту Ivan Tymofeiev) співробітниця сектору природи Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького Руслана Джахман разом з науковими співробітниками Національного парку “Ужанський” (Трилатерального заповідника “Східні Карпати”, провели сьогодні цікавий екоосвітній захід для учнівської молоді у чудовому Великоберезнянському парку. Учасниками заходу були учні 6-ти класів Великоберезнянського ліцею.

З метою вивчення орнітофауни регіону тренери провели змістовне заняття з елементами гри на тему “Птахи рідного краю: вивчаємо, спостерігаємо, охороняємо”.

Руслана Джахман розповіла учням про птахів, які учні найчастіше можуть зустріти біля свого будинку, школи чи у парку. Зокрема про хатнього й польового горобця, горихвістку чорну, синичок: велику, блакитну, чорну та довгохвосту, дроздів, припутня тощо. Діти дізналися багато цікавих фактів про них та навчилися як їх розрізняти в природі. У парку мали можливість спостерігати за повзиком, сойкою та синичками. Під час екскурсії говорили також про те, як людина може допомогти птахам. Лекторка нагадала про правильну підгодівлю взимку та про пташині будиночки.  Працівники парку розповіли дітям про історію створення парку-арборетуму в центрі В.Березного. Він був закладений  ще в 1866 році і тут проростає понад 200 дерев цінних порід. Зараз парк має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення, який було надано йому ще в 1969 році. Науковці парку коротенько розповіли також про цілі і значення Ужанського національного природного парку та  про птахів, які населяють наші ліси.

Родзинкою лекції став цікавий квест! Учні ліцею з захопленням підійшли до вирішення поставлених завдань та вдало завершили змагання!

Захід відбувся в рамках проєкту «Церква та НУО задля екоосвіти в національних парках», що реалізується Інститутом еколого-релігійних студій у співпраці з Союзом охорони природи Німеччини (NABU Bundesverband, NABU International) та за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt, AA_Kultur), менеджером якого є Ivan Tymofeiev.
Щиро вдячні директорці ліцею Бланяр Ярославі Михайлівні, вчителям (Корда Марина Юріївна, Решетовська Світлана Миколаївна, Готько Любов Андріївна, Шелепець Вікторія Іванівна, Баленко Тетяна Сергіївна, Сарай Наталія Мирославівна) та всім учасникам заходу за активність і зацікавленість!
Інформаційна служба ІЕРС

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».