ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Воркшоп по виготовленню бет-боксів для кажанів в обласній бібліотеці для дітей та юнацтва м. Ужгорода

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Екологічне виховання – це неперервний процес навчання, виховання, самоосвіти, накопичення досвіду і розвитку особистості, спрямований на формування ціннісних орієнтацій, норм поведінки і спеціальних знань щодо збереження навколишнього природного середовища і природокористування, реалізованих в екологічно відповідальній діяльності.

Дбайливе ставлення людини до природи складається не тільки з уміння використовувати її плоди. Дуже важливим є те, щоб усвідомлення значимості природи стало внутрішнім надбанням особистості.

Саме тому, команда Інституту еколого-релігійних студій проводить різні природоохоронні заходи аби привернути увагу молоді та всім людям доброї волі до відповідального ставлення до Природи, яка дарована нам Творцем.

І одним з таких заходів став проведений нами сьогодні воркшоп по виготовленню бет-боксів для кажанів, який проводили експерти ІЕРС для учнів 8-х класів УСЗОШ №2 в одному з читальних залів обласної бібліотеки для дітей та юнацтва м. Ужгорода.

Захід проведений в рамках реалізації проекту «Молодіжна школа сталого розвитку Карпат», який реалізується Інститутом еколого-релігійних студій в партнерстві з Союзом охорони природи Німеччини (NABU) за фінансової підтримки VGP Foundation (Бельгія), (менеджер Іван Тимофеєв).

Людська діяльність сильно відображається на навколишньому природному середовищі. Ми часто спостерігаємо стихійні явища, яка виникають через забруднення атмосферного повітря, річок, грунтів і т.д. Через масові вирубки лісів, ми часто потерпаємо від повеней, а ще більше від цього потерпають тварини, які зачасто страждають через людську необізнаність. Бувають випадки, коли люди своєю діяльністю та незнанням того, як саме потрібно поводитись з представниками тваринного світу, знищують велику кількість беззахисних тварин.

До прикладу – кажани. Це досить вразливі до людської діяльності тварини. Вони часто залітають через невеликі отвори у домівки людей, і багато хто не знає, як саме поводитись з кажанами, через що бувають летальні випадки для цих створінь. А ще такою проблемою є міфи та упередження про кажанів, які підсилюють страх людей.

Окрім негативних міфів, останнім часом, не з найкращого боку кажанів, які живуть в нашихи краях, виставляє інформація про те, що їх далекі тропічні родичі є носіями коронавірусів (кажани наших країв не переносять віруси цієї групи).

Щоб розвінчати ці міфи і донести всім про користь кажанів для людини і важливу роль в природі, команда ІЕРС детально проінформувала учнів та всіх бажаючих хто долучився до сьогоднішнього майстер-класу про цих створінь.

Для закріплення унаочненої інформації, за допомогою інфографіки та відеоматеріалів спеціалісти висвітлили заходи, які можна використовувати з метою захисту колоній кажанів та акцентували увагу на важливій ролі цих тварин в екосистемах краю.

Після теоретичної частини для молоді також був продемонстрований майстер-клас з виготовлення бет-боксів для кажанів, який залюбки продемонстрував експерт проекту Біланич Михайло. Кожен з охочих мав змогу попрактикуватись над виготовленням бет-боксів.

Експерт проекту Марта Михайлець розповіла про перевагу таких екологічних торбинок над поліетиленовими пакетами, і наголосила про те, як важливо берегти навколишнє середовище від забруднення і відповідально управляти відходами.

Всі охоче долучались до процесу виготовлення ящиків для кажанів та розмальовки екоторб на тематику даного заходу, під час якого, кожен учасник отримав подарунок на згадку про цю подію. За участь всі учасники отримали цікаві призи: екологічні шарикові ручки та значки із зображенням кажанів на память про таку цікаву тематичну зустріч.

Команда ІЕРС дуже вдячна всім працівникам обласної бібліотеки для дітей та юнацтва за теплий прийом! Щиро сподіваємось на продовження співпраці у подальшому!

 

 

Інформаційна служба ІЕРС

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».