ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Четвертий етап експедиції по дослідженню біорізноманіття кажанів

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Дослідження проводилось в рамках проекту – «Підвищення екологічної обізнаності місцевого населення шляхом спільного збереження кажанів в прикордонних районах Угорщини, Словаччини, Румунії та України» (керівник – Олександр Бокотей).

Метою даного дослідження полягає у визначенні кількісного та видового складу кажанів. Останнім часом їх популяція все дедалі зменшується, адже вони є дуже вразливими до людської діяльності. Причиною цьому є те, що люди їх бояться через безглузді міфи, які склались ще здавніх-давен. Ми нагадаємо, що кажани є важливими для природної екосистеми, вони є корисними для сільськогосподарського виробництва, адже в ночі вони поїдають велику кількість комах-паразитів, які завдають шкоду сільськогосподарським культурам. Кажани аж ніяк не несуть загрозу для людей, тому боятись їх не потрібно!

В греко-католицькому храмі Непорочного Зачаття в м. Іршава
Православний храм Петра і Павла м. Іршава,
Православний храм с. Великі Ком’яти

Інформаційна служба Інституту еколого-релігійних студій

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».